TILA

Rantalan tila - tai Wenemies - kuten vanhemmat kyläläiset sitä nimittävät, on ollut Juha Tukiaisen suvun hallussa 1800-luvulta lähtien. Tilalla asui aikoinaan Juhan isotäti Hilja Mönttinen (Wenemies), joka oli pienikokoinen nainen varustettuna suurella persoonallisuudella.

Vuosien saatossa taloa on kunnostettu, vuokramökkejä rakennettu ja kivinavetta on saanut uuden elämän hevostallina ja ohjattujen rentoutushetkien tyyssijana.

Kuitenkin Hiljan henki on yhä läsnä ja näkyy tavassa, jolla tilalla arvostetaan luontoa ja eläimiä. Siinä ajattelussa, että ihmiset ovat yhtä luonnon kanssa. Kun vanha hirsitalo "elää" narisuttaen nurkkiaan tai ovi sulkeutuu omalla painollaan, usein joku hymyillen toteaa: Hilja se vain on .

TALON VÄKI

JUHA
Metsätalousteknikko, merkonomi
Juhan toimenkuvaan kuuluu sekalaisten tilan töiden lisäksi traktoriurakointi sekä puiden kaato tilauksesta ym. metsänhoitotyöt.

Teemme myös heinän, vesakon ja häiritsevien puiden raivausta esim. tonteilta

SAARA
Energiahoitaja, eläinhomeopaatti, meditaatio-/rentoutusohjaus
Saaran vastuulla on tilan eläinten hoito. Hän tekee myös energiahoitoja sekä eläimille että ihmisille. Eläinkommunikoinnista löytyy apua parempaan ymmärrykseen eläinten ja ihmisten välillä.

Ns. Tallimeditaatio on menetelmä, joka yhdistää ohjattuun rentoutushetkeen eläinten rauhoittavan energian ja läsnäolon.

ANNI
Yo-merkonomi
Tilan tytär Anni on kasvanut vauvasta saakka koirien ja hevosten ympäröimänä, Anni on kilpaillut menestyksekkäästi lähinnä esteratsastuksessa mm. uskollisen Fullensa (Full Believe) kanssa.

Nykyään Anni asuu muualla, mutta auttelee vapaa-aikoinaan tilan töissä ja tuo eläkeläis-Fullen elämään piristystä rauhallisilla ratsastuslenkeillä.

Saara rummuttamassa